Zoeken op specialisme

Overzicht van de beschikbare specialismen.
Klik op één van de icoontjes om de zorgprofessionals te zien.


 

Acupunctuur

Het woord acupunctuur komt van het Latijnse woord acus (naald) en het woord punctum (prik). Door hele dunne naalden op bepaalde punten in het onderhuids bindweefsel te prikken, kun je bepaalde energieën in het lichaam weer laten stromen. Zowel voor fysieke als mentale klachten kan acupunctuur een oplossing zijn. Klik verder »

Ademcoaching

Ademcoaching helpt jou de helende werking van jouw eigen ademhaling te ontdekken. Onbewust zetten wij onze adem vast in spannende situaties. Dat betekent dat niet alle energie meer vrij kan stromen. Ademcoaching kan jou helpen met stressgerelateerde klachten en fysieke klachten en helpt jou weer vrij te kunnen ademen! Klik verder »

Coaching

Een coach kan jou helpen met verschillende vraagstukken. Hoe krijg je meer energie? Hoe werk je efficiënter? Hoe zorg je voor de juiste balans? Afhankelijk van jouw vraagstuk, kies je de juiste coach. Klik verder »

Diëtetiek

Een diëtist is een voeding- en gezondheidsdeskundige en helpt bij het opstellen van een dieetadvies, afgestemd op jouw behoeftes. Je kunt bij een diëtist terecht als je een allergie hebt, een topsport beoefent, wilt afvallen of ondervoed bent. Samen kijken jullie wat er nodig is voor een gezondere leefstijl. Klik verder »

Fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen die moeite hebben met bewegen. Bijvoorbeeld vanwege een blessure, een operatie, een verkeerde houding of pijn in spieren en gewrichten in het algemeen. Klik verder »

Huidtherapie

Een huidtherapeut behandelt de beschadigde huid. Huidtherapeuten behandelen huidaandoeningen zoals acne, littekens, overbeharing en pigmentvlekken. Maar ook oedeem, het behandelen van vochtophopingen. Als huidtherapeut mag je behandelen, maar geen medicijnen voorschrijven. Dat doet de dermatoloog. Klik verder »

Hypnotherapie

Een hypnotherapeut brengt jou onder hypnose. Op deze manier wordt het onderbewustzijn aangesproken. Je blijft hierbij wél bij bewustzijn en bepaalt dus zelf wat je doet en zegt. Door het onderbewustzijn aan te spreken, kun je bepaalde patronen doorbreken en je persoonlijkheid ontwikkelen. Klik verder »

Massagetherapie

Een massage is goed voor ieder mens. Je kunt een massage nemen om te ontspannen, om het lichaam goed los te laten masseren of om een lichamelijke klacht te behandelingen. Er zijn vele soorten massages. Klik op het icoontje om de masseurs van Jezelf Helpen te bekijken! Klik verder »

Meditatiecoaching

Mediteren helpt jou bewust te worden van je eigen gedachtes. Dat kan zorgen voor rust en ontspanning. Dit lijkt simpel, maar soms is het fijn meditatiecoaching te krijgen. Een meditatiecoach begeleidt jou en helpt jou mediteren. Zo kun je volledig in het ‘nu’ zijn. Klik verder »

Osteopathie

Als het bewegingsapparaat, de organen en de schedel niet in balans zijn, kun je terecht bij een osteopaat. Het lichaam is dan uit balans en de osteopaat zal met zijn handen werken om jouw lichaam weer terug in balans te brengen. Klik verder »

Psychotherapie

Psychotherapie is een bekende behandelmethode voor met name psychische problemen. Gesprekken tussen de therapeut en de cliënt staan centraal. Een psychotherapeut helpt de cliënt met het anders bekijken van de problemen en het verwerken van pijn. Samen zoek je naar oplossingen van jouw vraagstuk(ken). Klik verder »

Qigong therapie

Bij Qigong therapie is het de bedoeling dat je (weer) controle krijgt over je emoties en je lichaam. Qi staat voor energie en Gong staat voor de kunst of de vaardigheid. Qigong therapie is voor iedereen. Met zachte lichamelijke oefeningen verfijn je de levenskracht in je lichaam. Klik verder »

Reflexzonetherapie

Reflexologie gaat ervan uit dat er op de voeten, handen, rug en oren reflexzones liggen. Deze zones corresponderen met alle weefsels en organen van het lichaam. Door de reflexzones in beweging te zetten, wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd. Reflexzonetherapie helpt bij veelal fysieke klachten. Klik verder »

Retreats

Retreat betekent letterlijk ´terugtrekken´. Het is een korte of lange periode waarin je bijvoorbeeld op zoek gaat naar jezelf. Dat kan in het buitenland zijn. Je kiest een retreat op basis van jouw wensen. Het belangrijkste is dat je even helemaal uit je comfortzone bent, met zo min mogelijk afleiding. Tijdens zo´n retreat is groei vaak het doel. Klik verder »