Over Jezelf Helpen

Hulp zoeken voor jezelf is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Al helemaal als je niet weet welke zorgprofessional voor jouw hulpvraag de beste oplossing biedt én waar je überhaupt die juiste zorgprofessional kan vinden. Daar wil Jezelf Helpen verandering in brengen. Via ons online platform voor holistische zorg kan iedereen met een fysieke of mentale klacht óf identiteitsvraag eenvoudig de juiste zorgprofessional vinden. Niet meer eindeloos op internet scrollen, geen lange wachtlijsten en geen ellenlange vragenlijsten waarbij je persoonlijke gegevens moet achterlaten. Gewoon op een simpele manier de eerste stap zetten en Jezelf Helpen, waarbij jij de controle behoudt en het tempo bepaalt.

Jezelf Helpen met reguliere én alternatieve zorg

Bij Jezelf Helpen zijn hulpaanbieders aangesloten binnen de reguliere en alternatieve zorg. Denk aan: therapeuten, coaches, zoals een burn-out coach of ademcoach, retraite organisatoren, massagetherapeuten, personal trainers en diëtisten. Wij kijken daarbij verder dan alleen de reguliere zorg en geloven in een holistische benadering: lichaam en geest staan met elkaar in verbinding en er is niet slechts één mogelijke oplossing voor iedere hulpvraag. Daarom biedt Jezelf Helpen naast reguliere zorg ook alternatieve zorg, in de hoop dat deze twee - met ieder haar eigen professionele specialismen - in de toekomst samen zullen werken. Je kunt bij de zorgprofessionals van een eenmalige sessie proeven of een traject aangaan. De lengte daarvan bepaal jij zelf.

Platform voor mentale & fysieke gezondheid

Achter veel mentale of fysieke kwaaltjes ligt een grotere oorzaak dan we in eerste instantie denken. Een eenmalige massage of een pilletje kan dan tijdelijk de stress of pijn wegnemen, maar vaak komt de klacht op een later moment weer terug. Doordat de echte oorzaak niet wordt weggenomen, kampen steeds meer mensen met chronische stress, chronische vermoeidheid of langdurige fysieke klachten. Jezelf Helpen streeft daarom niet naar een kortetermijnoplossing, maar naar het aanpakken van de achterliggende oorzaak. Dit hulpproces kan soms langer duren dan je had gehoopt, maar levert wel een blijvend resultaat op. Bovendien worden de eerste positieve effecten vaak al snel zichtbaar. Aandacht hebben voor je mentale en fysieke gezondheid is belangrijk en levert veel op voor jezelf en je omgeving. Jezelf Helpen mag en is een continu proces: stapje voor stapje. Wij laten jou zien welke mogelijke zorgoplossingen er zijn, van reguliere zorg tot alternatieve therapie: jij bepaalt het tempo en hoe jouw persoonlijke reis eruitziet.

Team Jezelf Helpen

Robert Reijnders

Eigenaar en bedenker van Jezelf Helpen

 

Robert is onder andere mede-eigenaar van QoQo Massage en de natuurlijke cosmeticawinkel L’Erbolario. Daardoor heeft hij veel te maken met mensen die op zoek gaan naar een andere vorm van hulp. Een vorm buiten de reguliere gezondheidszorg. Ook heeft hij zelf moeilijkere periodes in zijn leven gekend (zoals iedereen waarschijnlijk wel) waardoor hij op zoek moest naar antwoorden. Antwoorden die hij niet gemakkelijk vond. Zo is hij op het idee gekomen een platform op te richten waar het zoeken van de juiste zorgaanbieder wél makkelijk gaat. Jezelf Helpen werd geboren.

 

Eva van de Water

Marketing Manager van Jezelf Helpen

 

Eva heeft veel van de wereld gezien en werd al op jonge leeftijd geconfronteerd met verschillende zorgprofessionals. Ook zij besefte al gauw dat de reguliere zorg niet alle antwoorden kon geven en soms zelfs hele verkeerde antwoorden gaf. Ze moest zelf op zoek naar ander soort hulp. Die hulp vond zij in alternatieve zorgprofessionals. Het kostte behoorlijk veel tijd en moeite om de juiste zorgprofessional te vinden. Toen Robert en Eva elkaar per toeval ontmoette, was het vrij snel duidelijk: dit was het begin van een mooie samenwerking.
 

Deborah de Meijer

Content creator & tekstschrijver van Jezelf Helpen

 

Deborah is een Rotterdamse journalist en schrijfster en kreeg op 21-jarige leeftijd kanker. Ze overleefde maar werd tijdens haar herstel min of meer aan haar lot over gelaten. Zelf zocht ze naar zorgprofessionals die konden helpen om met haar cognitieve- en vermoeidheidsklachten om te gaan. Ze sprak ook met lotgenoten en ontdekte dat ze niet de enige was met dit verhaal. Inmiddels schrijft ze al jarenlang over mentale gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Toch typeert positiviteit haar karakter. Vanaf het begin was Deborah al bij Jezelf Helpen betrokken als blogschrijver, inmiddels denkt en werkt ze ook mee over creatieve en originele content.

Identiteit & persoonlijke ontwikkeling

Bij Jezelf Helpen vinden we het belangrijk dat we iedereen in zijn of haar waarde laten. Iedereen is anders en daarmee uniek. Zo ook elke fysieke of mentale hulpvraag. Daarom willen we op ons platform ook aandacht besteden aan het ontdekken van je eigen identiteit en persoonlijke ontwikkeling. Door de druk van de maatschappij en andere factoren kun je jezelf al snel verliezen. We geloven daarom dat ‘jezelf zijn’ een continu proces is, waarbij je jezelf mag blijven ontwikkelen én helpen. Stapje voor stapje. Ons team én onze zorgverleners luisteren met aandacht én denken graag met jou mee. Daarnaast vind je het onderwerp identiteit & persoonlijke ontwikkeling ook terug in onze blogs, activiteiten en reviews.

Hoe is Jezelf Helpen ontstaan?

Als je fysieke of mentale zorg nodig hebt, kan het soms lang duren voordat je überhaupt op een intakegesprek mag komen bij een zorgprofessional. Op dat moment weet je nog niet eens zeker of je bij de juiste zorgverlener terechtkomt: een zorgprofessional die je hulpvraag begrijpt én de oplossing biedt die bij jou past. Zorgprofessionals in Nederland zijn dagelijks veel tijd kwijt aan verplichtingen en administratieve regels, die bepaald worden door machtige zorgverzekeraars en overheden. Het lijkt er zelfs op dat de zorg steeds meer een winstgevend doel krijgt. Dit terwijl de meeste therapeuten voor een rol in de zorg hebben gekozen vanuit een passie om mensen te willen helpen. Het gevolg? Veel zorgverleners trekken zich terug op hun eigen eilandje en proberen zo een verschil te maken. Helaas zien hulpzoekenden door het complexe zorgsysteem vaak door de bomen het bos niet meer: welke mogelijke zorg bestaat er eigenlijk tegenwoordig? Dat bracht ondernemer Robert Reijnders op een idee: een digitaal intermediair platform waarbij zorgprofessionals met elkaar én met hulpzoekenden verbonden kunnen worden. Vind een therapeut of zorgprofessional die echt bij je past en met wie je een wederzijds traject aan kunt gaan: of het nu gaat om preventie, herstel van een specifieke klacht of een algemene gezondheidsreset.  
 

Te midden van de coronacrisis, in 2020, richtte Robert Reijnders het online platform Jezelf Helpen op. Hij heeft de droom om daarmee uiteindelijk een zorgsysteem te vormen waarin reguliere en alternatieve zorg samengaan, zodat iedereen de juiste hulp kan krijgen én niemand zich meer verloren voelt in het zorgsysteem. Jezelf Helpen verbindt niet alleen zorgprofessionals met hulpzoekenden, maar ook brengen we zorgverleners met elkaar in gesprek zodat ze van hun eilandjes afkomen én gaan samenwerken. Kent de ene zorgprofessional een lange wachtlijst? Dan kan hij een hulpzoekende doorverwijzen naar een andere professional met dezelfde kwaliteiten; iemand die hij kent én vertrouwt. Daar draait het om bij goede zorg in dit nieuwe zorgsysteem: vertrouwen, veiligheid, wederkerigheid  en goede communicatie. 

 

Lees HIER het volledige verhaal over het ontstaan van Jezelf Helpen.