Over Jezelf Helpen

Jezelf helpen is soms makkelijker gezegd dan gedaan, al helemaal als je niet weet welke zorgprofessional voor jouw hulpvraag de beste oplossing biedt én waar je überhaupt die juiste zorgprofessional kan vinden. Daar wil Jezelf Helpen verandering in brengen. We hebben een online platform in het leven geroepen waar iedereen met een fysieke of mentale klacht óf identiteitsvraag op makkelijke manier de juiste zorgprofessional kan vinden. Niet meer eindeloos op internet scrollen, geen lange wachtlijsten en geen ellenlange vragenlijsten waarbij je persoonlijke gegevens moet achterlaten. Gewoon op een simpele manier de eerste stap zetten en Jezelf Helpen, waarbij jij de controle behoudt en het tempo bepaalt.

Jezelf Helpen met reguliere én alternatieve zorg

Welke hulpaanbieders zijn aangesloten bij Jezelf Helpen? Denk aan: therapeuten, coaches, retraite organisatoren, massagetherapeuten, personal trainers, diëtisten en spirituele helers. Wij kijken daarbij verder dan alleen de reguliere zorg, omdat wij vinden dat iedereen het recht heeft om te weten welke mogelijke oplossingen voor verschillende hulpvragen bestaan. Daarom biedt Jezelf Helpen naast reguliere zorg ook alternatieve zorg, in de hoop dat deze twee - met ieder haar eigen professionele specialismes - in de toekomst samen zullen werken. Je kunt bij de zorgprofessionals van een eenmalige sessie proeven of een traject aangaan. De lengte daarvan bepaal jij zelf.

Mentale & fysieke gezondheid: jij bepaalt

Achter veel mentale of fysieke kwaaltjes ligt een grotere oorzaak dan we in eerste instantie denken. Een eenmalige massage of een pilletje kan dan tijdelijk de stress of pijn wegnemen, maar dan is de kans groot dat de klacht op een later moment weer terugkomt. Jezelf Helpen streeft daarom niet naar een kortetermijnoplossing maar naar het aanpakken van de exacte oorzaak. Dit hulpproces kan soms langer duren dan je had gehoopt, maar gedurende dit proces zal je langzaamaan al een positief verschil merken. Jezelf Helpen op het gebied van mentale en fysiek gezondheid is belangrijk en mag dan ook: stapje voor stapje. Wij laten jou zien welke mogelijke zorgoplossingen er zijn en jij bepaalt hoe jouw persoonlijke reis eruitziet én het tempo.

Team Jezelf Helpen

Robert Reijnders

Eigenaar en bedenker van Jezelf Helpen

 

Robert is onder andere mede-eigenaar van QoQo Massage en de natuurlijke cosmeticawinkel L’Erbolario. Daardoor heeft hij veel te maken met mensen die op zoek gaan naar een andere vorm van hulp. Een vorm buiten de reguliere gezondheidszorg. Ook heeft hij zelf moeilijkere periodes in zijn leven gekend (zoals iedereen waarschijnlijk wel) waardoor hij op zoek moest naar antwoorden. Antwoorden die hij niet gemakkelijk vond. Zo is hij op het idee gekomen een platform op te richten waar het zoeken van de juiste zorgaanbieder wél makkelijk gaat. Jezelf Helpen werd geboren.

 

Eva van de Water

Marketing Manager van Jezelf Helpen

 

Eva heeft veel van de wereld gezien en werd al op jonge leeftijd geconfronteerd met verschillende zorgprofessionals. Ook zij besefte al gauw dat de reguliere zorg niet alle antwoorden kon geven en soms zelfs hele verkeerde antwoorden gaf. Ze moest zelf op zoek naar ander soort hulp. Die hulp vond zij in alternatieve zorgprofessionals. Het kostte behoorlijk veel tijd en moeite om de juiste zorgprofessional te vinden. Toen Robert en Eva elkaar per toeval ontmoette, was het vrij snel duidelijk: dit was het begin van een mooie samenwerking.
 

Deborah de Meijer

Content creator & tekstschrijver van Jezelf Helpen

 

Deborah is een Rotterdamse journalist en schrijfster en kreeg op 21-jarige leeftijd kanker. Ze overleefde maar werd tijdens haar herstel min of meer aan haar lot over gelaten. Zelf zocht ze naar zorgprofessionals die konden helpen om met haar cognitieve- en vermoeidheidsklachten om te gaan. Ze sprak ook met lotgenoten en ontdekte dat ze niet de enige was met dit verhaal. Inmiddels schrijft ze al jarenlang over mentale gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Toch typeert positiviteit haar karakter. Vanaf het begin was Deborah al bij Jezelf Helpen betrokken als blogschrijver, inmiddels denkt en werkt ze ook mee over creatieve en originele content.

Identiteit & persoonlijke ontwikkeling

Bij Jezelf Helpen vinden we het belangrijk dat we iedereen in elkaars waarde laten. Iedereen is anders en daarmee uniek. Zo ook elke fysieke of mentale hulpvraag. Daarom willen we op ons platform ook aandacht besteden aan het ontdekken van je eigen identiteit en persoonlijke ontwikkeling. Door de druk van de maatschappij en andere factoren kun je jezelf al snel verliezen, we geloven daarom dat ‘jezelf zijn’ een continu proces is waarbij je jezelf mag blijven ontwikkelen én helpen, stapje voor stapje. Ons team én onze zorgverleners luisteren met aandacht én denken graag samen met jou mee wat voor jou de juiste oplossing kan zijn. Daarnaast vind je het onderwerp identiteit & persoonlijke ontwikkeling ook terug in onze blogs, activiteiten en reviews.

Hoe is Jezelf Helpen ontstaan?

Als je mentale of fysieke zorg nodig hebt, kan het soms lang duren voordat je überhaupt op een intakegesprek mag komen bij een therapeut, en dan weet je nog niet eens zeker of je bij de juiste zorgprofessional terechtkomt. Een zorgprofessional die jouw hulpvraag begrijpt én dé oplossing biedt die bij jou past. Zorgprofessionals in Nederland zijn dagelijks veel tijd kwijt aan verplichtingen en administratieve regels, die bepaald worden door machtige zorgverzekeraars en overheden. Het lijkt er zelfs op dat de zorg steeds meer een winstgevend doel krijgt. Dit terwijl de meeste therapeuten voor een rol in de zorg hebben gekozen vanuit een passie om mensen te willen helpen. Het gevolg? Veel zorgverleners trekken zich terug op hun eigen eilandje en proberen zo een verschil te maken. Helaas zien hulpzoekenden door het complexe zorgsysteem vaak door de bomen het bos niet meer. Welke mogelijke zorg bestaat er eigenlijk tegenwoordig? Dat bracht ondernemer Robert Reijnders op een idee: een digitaal intermediair platform waarbij zorgprofessionals met elkaar én met hulpzoekenden verbonden kunnen worden.
 

Te midden van de coronacrisis, in 2020, richtte Robert Reijnders het online platform Jezelf Helpen op. Hij heeft de droom om daarmee uiteindelijk een zorgsysteem te vormen waar reguliere en alternatieve zorg samengaan, zodat iedereen de juiste hulp kan krijgen én niemand zich meer verloren voelt in het zorgsysteem. Jezelf Helpen verbindt inmiddels niet alleen zorgprofessionals met hulpzoekenden, maar ook brengen we zorgverleners met elkaar in gesprek zodat ze van hun eilandjes afkomen én gaan samenwerken. Kent de ene zorgprofessional een lange wachtlijst? Dan kan hij een hulpzoekende doorverwijzen naar een ander met dezelfde kwaliteiten, en iemand die hij kent én vertrouwt. Daar draait het grotendeels om, vertrouwen, veiligheid en goede communicatie. In een nieuw zorgsysteem.

Lees HIER het volledige verhaal over het ontstaan van Jezelf Helpen.