Blog

Qigong therapie: meer energie, meer in balans!

    

De kans is groot dat je nog nooit van Qigong gehoord hebt. Deze eeuwenoude Chinese gezondheidsmethode, is in het westen namelijk nog niet zo bekend. Gelukkig komt hier langzaam verandering in, want Qigong is voor iedereen te beoefenen en heeft veel gezondheidsvoordelen. De technieken die tijdens Qigong gebruikt worden, vormen ook de basis voor Qigong therapie: een unieke therapievorm die je helpt om mentaal en fysiek weer helemaal in balans te komen!


Meer tijd voor jezelf nemen? Zo doe je dat!

    

Even niets voor een ander doen en écht de tijd voor jezelf nemen. Het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Je zet je in voor je baan, bent er voor je vrienden en staat altijd klaar voor je gezin: er blijft meestal weinig tijd over waarin je helemaal niets ‘moet’. Toch is het belangrijk om momenten voor jezelf te vinden. Een luie zaterdagmiddag op de bank of een boek lezen in het park. Het lijken misschien onbenullige zaken, maar dat zijn ze zeker niet. Uren voor jezelf, waarin je iets leuks doet of zomaar wat aanrommelt, zijn super belangrijk voor je gezondheid. Geef het dus prioriteit.


Meer dan een zachte huid: dit zijn alle voordelen van een gezichtsmassage!

    

Jouw gezicht krijgt dagelijks veel te verduren. Zo wordt de huid blootgesteld aan make-up, uv-straling, schommelingen in luchtvochtigheid en kou. Dit kan zorgen voor een doffe huid, oneffenheden en vroegtijdige veroudering. Ook stress, slaaptekort en ongezonde voeding, hebben een negatieve invloed op de huid. Goed voor je gezicht zorgen is dan ook geen overbodige luxe.


Opgeblazen gevoel? Met deze tips kun je een opgezette buik verhelpen

    

Bijna iedereen heeft weleens last van een opgeblazen gevoel of opgezette buik. Deze vervelende klacht kan gepaard gaan met buikpijn, misselijkheid, maagklachten en obstipatie. Daarnaast is het natuurlijk niet fijn als je kleding knelt en onflatteus zit, doordat je buik is opgezwollen. Ondanks dat een opgezette buik doorgaans gelukkig onschuldig is, zijn er dus genoeg redenen om de klachten te verminderen zodat je weer lekker in je vel zit!


Waarom massage bij kanker zo speciaal is

      

Het is een beladen onderwerp. Praten over de ziekte kanker. Iedereen kent wel iemand in diens omgeving die direct of indirect te maken heeft met deze ziekte. In dit blog lichten we de speciale en bijzondere vorm van massage bij kanker uit, uitgelegd door massagetherapeut Ivonne Wichen. Wat kan massage bij kanker betekenen en wat maakt deze vorm van massage anders dan andere vormen?


6 Kerstcadeautips waarmee je aandacht geeft aan mentale gezondheid

    

Wat moet je dit jaar nou weer cadeau geven aan je partner? Of aan jouw schoonvader? Je bent lang niet de enige die het moeilijk vindt om cadeaus te verzamelen voor onder de kerstboom. Rustig maar, wij geven je een aantal ideeën die bijna niet verkeerd kunnen uitpakken. Want eerlijk, iedereen verdient aandacht en tijd voor zijn mentale gezondheid. Daarom: zes cadeautips waarmee je aandacht geeft aan mentale gezondheid.


Gezonde levensstijl? Ontdek de drie belangrijkste gezondheidsvoordelen van een massage!

    

Steeds meer mensen beseffen dat het hebben van een gezonde levensstijl belangrijk is om zowel mentaal als fysiek lekker in je vel te zitten. Bij het hebben van een gezonde levensstijl denken we vooral aan gezond eten, niet roken, matig drinken en voldoende bewegen. Wist je echter dat massage ook bijdraagt aan een goede algehele gezondheid?


Hoe herken je een burn-out? De 10 symptomen

    

Voel je de spanning in je lijf oplopen nog vóórdat je je werklaptop hebt opengeklapt? Je voelt je fysiek en mentaal uitgeput. Opladen lukt niet meer. Je piekert veel, voelt je onzeker en ervaart nauwelijks nog plezier in de werkzaamheden én sociale activiteiten die je anders zo leuk vond. In Nederland ervaren 1,2 miljoen werknemers burn-outklachten. Maar hoe herken je een burn-out? Let op deze symptomen én gun jezelf de hulp die je nodig hebt.

 


Overgeleverd aan je reptielenbrein? Kom weer in balans!

    

Je rijdt op een donkere landweg en opeens duiken er twee ogen op in het schijnsel van je koplampen. Je trapt vol op de rem en komt op een millimeter afstand van het hert met piepende banden tot stilstand. Het dier vlucht het bos in en je realiseert je dat je hart bijna uit je borst klapt. Met bevende handen zit je aan het stuur en je ademhaling is versneld. Hier is duidelijk je reptielenbrein aan het werk geweest. Deze waakhond reageert razendsnel en onbewust op stressvolle prikkels. Je hormonen en spieren worden aangestuurd en ondernemen actie: klaar voor de strijd!


Hoe krijg je motivatie om te sporten als het regent?

    

De herfst, een seizoen waarin het oude plaatsmaakt voor het nieuwe. Het seizoen waarin de straten oranje en bruin kleuren door de blaadjes die losgelaten worden door de bomen. Helaas lijken steeds meer mensen hun motivatie om goed te blijven sporten los te laten in de herfst. En dat is echt niet nodig!Meer blogs? Klik HIER