Blogs

Waarom massage bij kanker zo speciaal is

      

Het is een beladen onderwerp. Praten over de ziekte kanker. Iedereen kent wel iemand in diens omgeving die direct of indirect te maken heeft met deze ziekte. In dit blog lichten we de speciale en bijzondere vorm van massage bij kanker uit, uitgelegd door massagetherapeut Ivonne Wichen. Wat kan massage bij kanker betekenen en wat maakt deze vorm van massage anders dan andere vormen?


6 Kerstcadeautips waarmee je aandacht geeft aan mentale gezondheid

    

Wat moet je dit jaar nou weer cadeau geven aan je partner? Of aan jouw schoonvader? Je bent lang niet de enige die het moeilijk vindt om cadeaus te verzamelen voor onder de kerstboom. Rustig maar, wij geven je een aantal ideeën die bijna niet verkeerd kunnen uitpakken. Want eerlijk, iedereen verdient aandacht en tijd voor zijn mentale gezondheid. Daarom: zes cadeautips waarmee je aandacht geeft aan mentale gezondheid.


Gezonde levensstijl? Ontdek de drie belangrijkste gezondheidsvoordelen van een massage!

    

Steeds meer mensen beseffen dat het hebben van een gezonde levensstijl belangrijk is om zowel mentaal als fysiek lekker in je vel te zitten. Bij het hebben van een gezonde levensstijl denken we vooral aan gezond eten, niet roken, matig drinken en voldoende bewegen. Wist je echter dat massage ook bijdraagt aan een goede algehele gezondheid?


Hoe herken je een burn-out? De 10 symptomen

    

Voel je de spanning in je lijf oplopen nog vóórdat je je werklaptop hebt opengeklapt? Je voelt je fysiek en mentaal uitgeput. Opladen lukt niet meer. Je piekert veel, voelt je onzeker en ervaart nauwelijks nog plezier in de werkzaamheden én sociale activiteiten die je anders zo leuk vond. In Nederland ervaren 1,2 miljoen werknemers burn-outklachten. Maar hoe herken je een burn-out? Let op deze symptomen én gun jezelf de hulp die je nodig hebt.

 


Overgeleverd aan je reptielenbrein? Kom weer in balans!

    

Je rijdt op een donkere landweg en opeens duiken er twee ogen op in het schijnsel van je koplampen. Je trapt vol op de rem en komt op een millimeter afstand van het hert met piepende banden tot stilstand. Het dier vlucht het bos in en je realiseert je dat je hart bijna uit je borst klapt. Met bevende handen zit je aan het stuur en je ademhaling is versneld. Hier is duidelijk je reptielenbrein aan het werk geweest. Deze waakhond reageert razendsnel en onbewust op stressvolle prikkels. Je hormonen en spieren worden aangestuurd en ondernemen actie: klaar voor de strijd!


Hoe krijg je motivatie om te sporten als het regent?

    

De herfst, een seizoen waarin het oude plaatsmaakt voor het nieuwe. Het seizoen waarin de straten oranje en bruin kleuren door de blaadjes die losgelaten worden door de bomen. Helaas lijken steeds meer mensen hun motivatie om goed te blijven sporten los te laten in de herfst. En dat is echt niet nodig!


Boeken lezen biedt ontspanning én meer voordelen voor je gezondheid

    

Heb je deze week of volgende week herfstvakantie? Eindelijk! Tijd om heerlijk te ontspannen, maar hoe? Boeken lezen kan een heerlijk tijdverdrijf zijn. En wist je dat een boek lezen niet alleen leuk is en ontspanning biedt, maar ook heel goed is voor jouw gezondheid? Jezelf Helpen geeft je vijf voordelen, of redenen om een boek in je koffer te stoppen en in je vakantie open te slaan.


Winterdip verminderen? Concrete tips!

    

De zomer is nu echt voorbij en de natuur is zich in rap tempo aan het voorbereiden op de winter. Veel mensen genieten van de prachtige herfstkleuren en verheugen zich op de gezellige donkere dagen rond kerst. Er zijn echter ook veel Nederlanders die als een berg tegen de herfst en winter opzien, omdat ze last krijgen van somberheid en lusteloosheid nu de dagen steeds korter worden. Heb je ook ieder jaar weer last van een serieuze winterdip? Er zijn gelukkig enkele concrete dingen die je kunt doen om de klachten te verminderen!


Jezelf Helpen van start!

    

Na maandenlang brainstormen, teksten schrijven, zorgprofessionals zoeken en alles nog eens een keer opnieuw, mogen wij nu vol trots Jezelf Helpen aan jou presenteren. Jezelf Helpen is een platform dat jou aanmoedigt jezelf te helpen met inspirerende blogs, tips, ervaren zorgprofessionals, activiteiten en handige zelfhulpmiddelen. Ben jij klaar om het avontuur met ons én jezelf aan te gaan?


Een ervaring met Jolanda Vijverberg van Feel Your Center

    

Jolanda Vijverberg van Feel Your Center is lifecoach, resonantietherapeut en leidt anderen op tot resonantietherapeut. In de volksmond wordt die therapie ook welk klankschaaltherapie genoemd. Echter werkt Jolanda met veel meer dan alleen klankschalen. Eva wilde wel eens weten wat een resonantietherapeut nu eigenlijk is en doet. Want resonantie- of klankschaaltherapie, kan dat fysieke en lichamelijke klachten oplossen? Eva van Jezelf Helpen ging op onderzoek uit.

 Meer blogs? Klik HIER