Lachen maakt ieder mens een stukje mooier

Lachen ontspant. Het zorgt ervoor dat je lichaam endorfines aanmaakt. Ook wel het gelukshormoon genoemd. Dat geeft een mens een goed gevoel! Het is daarom helemaal niet zo'n slecht idee om jezelf soms aan het lachen te maken. Zet je favoriete comedy op of luister naar een grappige podcast. Je lichaam maakt namelijk als je lacht, zelfs als je lach niet helemaal 'echt' is, toch endorfine aan!

 

Als je gestrest bent, kan lachen ervoor zorgen dat je de stress en zorgen even vergeet. Sterker nog, als je dubbel ligt van het lachen is het heel moeilijk überhaupt aan iets te denken. Dat herken je vast wel! En herken je de 'buikpijn van het lachen'? Dat is dan weer goed voor het trainen van de buikspieren. Ook je gezichtsspieren doen mee tijdens een lachbui. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je je echte work-out moet overslaan. Echt sporten blijft gezonder voor de spieren dan een goede lachbui.

 

Wel gaat je hart sneller te keer als je flink lacht. Met andere woorden: je bloed circuleert beter en dit vermindert de kans op hart- en vaatziekten. En wist je dat er meer witte bloedcellen worden aangemaakt als je lacht? Witte bloedcellen beschermen het lichaam tegen bacteriën, virussen en schimmels. 

 

Lachen is niet alleen maar heel erg gezond, maar vooral ook aanstekelijk en meestal leuk voor de mensen om jou heen. Als jij lacht, maak je andere mensen blij. Lachen brengt mensen samen... En we lachen allemaal in dezelfde taal! Glimlach eens naar iemand op straat. Je zult zien dat je bij de ander ook een lach op het gezicht tovert.

 

Vind jij het moeilijk om in deze tijd een lach op je gezicht te toveren? Ook dat is helemaal begrijpelijk. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om veel te lachen. Zou je graag hulp willen bij het vinden van meer positiviteit? Er zijn meerdere zorgprofessionals bij Jezelf Helpen aangesloten die jou hierbij kunnen helpen.

 

Hier vind je een lijst van al onze zorgprofessionals. Wellicht is yoga, meditatie of coaching iets voor jou! Voel je vrij om de zorgprofessional een bericht te sturen. Zij zullen jou altijd vrijblijvend te woord staan.